4 szkl. mąki,1 szkl.rodzynek,1 szkl. wody,1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,1 łyzeczka soli,1 łyżeczka sody,1 szkl. oleju,3 jajka,2 szkl.cukru,1 łyzeczka olejku waniliowego.
Do wsypać makę.proszek do pieczenia,sodę i sól.Odstawić.W rondelku zagotować wodę z rodzynkami.
W drugiej misce ubić przez 2 minuty olej,cukier,jajka i olejek.Stopniowo dodawać 2 pierwsze mieszaniny.Nie miksować za długo.Ciasto wykładać na blachę,po 2 łyżki na jedno ciastko.Piec w nagrzanym piekarniku do temp.220 stopni,piec 10 minut.Wyjąć z piekarnika.Ostudzić.
Do wsypać makę.proszek do pieczenia,sodę i sól.Odstawić.W rondelku zagotować wodę z rodzynkami.
W drugiej misce ubić przez 2 minuty olej,cukier,jajka i olejek.Stopniowo dodawać 2 pierwsze mieszaniny.Nie miksować za długo.Ciasto wykładać na blachę,po 2 łyżki na jedno ciastko.Piec w nagrzanym piekarniku do temp.220 stopni,piec 10 minut.Wyjąć z piekarnika.Ostudzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
H