I made this widget at MyFlashFetish.com.

Szukaj na tym blogu

wtorek, 8 maja 2012

SPODY DO CIAST BEZ PIECZENIA

Szybko i łatwo możesz przygotować desery np.dla spragnionej słodkości rodziny czy niespodziewanych gości.


Spód biszkoptowy
1 op.(ok.25 dag) biszkoptów rozłóż,miejsce przy miejscu na dnie tortownicy.
Skrop wystudzonym słabym naparem kawy lub likierem.


Spód herbatnikowy
Posiekaj herbatniki kokosowe lub zwykłe.Powinno być ok.2 szk.
Polej je 1/2 szkl.roztopionego masła,dodaj 1 łyżeczkę skórki z cytryny.Wymieszaj.Wyłóż na dno formy.


Spód waflowy
Posmaruj okrągły wafel z obu stron masłem lub kremem( nie rozmoczy się szybko).Ułóż w formie.Na wierzch pokrusz 2 wafle
Posyp łyżką prażonego sezamu.


Spód z musli
Wymieszaj szkl. płatków owsianych z 3 łyżkami ulubionego musli,
1 łyżką siemienia i otrąb.
Rozpuść 3 łyżki masła,4 łyżki cukru i miodu.Wymieszaj z płatkami.
Rozłóż masę na dnie formy.


Spód czekoladowy
Rozpuść w kąpieli wodnej tabliczkę białej i ciemnej czekolady.
Pokrusz lekko 1 szkl. płatków kukurydzianych.Wymieszaj z czekoladą.Wyłóż na spód tortownicy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

H