I made this widget at MyFlashFetish.com.

Szukaj na tym blogu

czwartek, 15 grudnia 2011

BABKA DROŻDŻOWA WIEDEŃSKA Z RUMEM I RODZYNKAMI



4 dag świeżych drożdży,1/2 szkl. mleka,1/2 kg mąki tortowej,
1/2 kostki masła,15 dag cukru,5 jajek,1/2 szkl. śmietany kremówki,10 dag rodzynek,2 łyżki rumu,10 dag mielonych migdałów,2 łyżki miękkiego masła do posmarowania,cukier puder do posypania.


Drożdże wymieszaj z letnim mlekiem i 4 łyżkami mąki,odstaw w ciepłe miejsce na 15 min.Masło,cukier i jajka utrzyj ze śmietaną na puszystą masę.Połącz z rozczynem,resztą mąki,oprószonymi mąką rodzynkami,rumem i migdałami.Wyrabiaj ok. 20 min.
Ciasto odstaw do wyrośnięcia,aż podwoi objętość.Przełóż do natłuszczonej,oprószonej mąką formy na babkę z kominkiem.
Piecz 45 min w temp.200 C.Ciepłą babkę posmaruj miękkim masłem,posyp grubo cukrem pudrem.


                                       Smacznego


                                


Chcesz mieć gładką i delikatna cerę?Stosujesz kremy,maseczki?Nie wiesz jaki masz rodzaj cery? Chcesz poznać właściwości   kosmetyczne i zdrowotne ziół?         
Zajrzyj na mój blog o kosmetykach naturalnych.
Sama z łatwością wykonasz  prostą maseczkę,która rozświetli Twoją cerę,doda Ci blasku.


                                
           http://natura-ewy.blogspot.com

      POCZUJ SIĘ PIĘKNA W ŚWIĘTA!




                           
                                       

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

H