1 szkl. białek,1 szkl.cukru,1 szkl.mąki,1 szkl. maku,1/2 proszku
do pieczenia,200 g tłuszczu,otarta skórka z cytryny,wanilia
Białka ubić,dodać cukier,ubić,dodać mak,mąkę,tłuszcz roztopiony,ale zimny,skórkę z cytryny,cukier waniliowy.Upiec.
Można posypać cukrem pudrem.
KRAINABIO.PL-POLECA
Miody, syropy, przetwory
Złociste miody, pachnące i słodkie syropy oraz wyśmienite przetwory smakują zupełnie inaczej, jeśli przygotowywane są w naturalnych warunkach. Bez środków chemicznych i sztucznej obróbki odzyskują prawdziwy smak kryjący w sobie pełnię zdrowia.
Przekąski, słodycze
Drobne przekąski najczęściej nie kojarzą nam się ze zdrowiem. Słone, ostre a przede wszystkim tłuste przysmaki potrafią wpędzić w otyłość i negatywnie odbić się na naszym samopoczuciu. Istnieją jednak zdrowe i w pełni naturalne zamienniki, które zajadać można przez cały dzień.
Herbaty, kawy, kakao
Owoce kakaowca suszone na słońcu i oblane naturalna czekoladą, organicznie uprawiana kawa lub herbata wytwarzana z zachowaniem tradycyjnych, przedwiecznych kanonów sztuki herbacianej. Smaczne, naturalne i zdrowe.
Do kuchni
Przyprawy organiczne górują nad klasycznymi dodatkami kuchennymi m.in. niską (lub zerową!) zawartością soli i cukrów. Nie ustępują im one jednak smakiem, a nierzadko pozwalają odkryć zupełnie nowe kulinarne horyzonty.
i wiele innych wyrobów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
H