Pokazane tutaj torty są ucztą dla oczu,podobnie jak pyszne ciasta,które można wykonać z zadziwiającą łatwością.Ciasta będą wspaniałym dodatkiem do popołudniowej herbatki i można je zrobić bez większego wysiłku. Kiedy więc następnym razem przyjdzie Wam ochota na coś słodkiego,podane przepisy zapewnią Wam sukces!
Szukaj na tym blogu
środa, 28 grudnia 2011
BRZOSKWINIE W CIEŚCIE FRANCUSKIM
500 g mrożonego ciasta francuskiego,1 puszka brzoskwiń w syropie,1 jajko
Rozmrozić ciasto.Rozwałkować na stolnicy na grubość ok.0,5 cm
i wyciąć z niego koła o śr.ok.10 cm.Brzoskwinie osączyć z syropu
i poukładać na cieście,potem skleić każde ciastko tak ,aby nie wystawała z niego brzoskwinia.Rozbić jajko i pędzelkiem posmarować każde ciastko.Ułożyć na blasze i piec przez 20-25 minut w temp.250 C.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
H