I made this widget at MyFlashFetish.com.

Szukaj na tym blogu

środa, 14 marca 2012

MAZUREK KRÓLEWSKI



Do Świąt Wielkanocnych jeszcze trochę mamy czasu,ale warto przejrzeć przepisy,aby wybrać coś wyjątkowego,polecam smaczny mazurek królewski,na pewno nie zabraknie go też na waszym stole.

1/2 kg masła,12 żółtek,2 szkl cukru pudru,1 1/2 szkl mąki,10 dag zmielonych migdałów,5 dag obranych migdałów do dekoracji.


Migdały sparzyć,obrać i drobno pokroić.Masło ucierać dodawać po jednym jajku,na końcu dodać cukier,migdały i mąkę.Formę wyłożyć papierem,ciasto rozsmarować na grubość ok. 1 1/2 cm i udekorować migdałami .Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor.Upieczone można polukrować,np. lukrem rumowym.
                                           Smacznego 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

H