Pokazane tutaj torty są ucztą dla oczu,podobnie jak pyszne ciasta,które można wykonać z zadziwiającą łatwością.Ciasta będą wspaniałym dodatkiem do popołudniowej herbatki i można je zrobić bez większego wysiłku. Kiedy więc następnym razem przyjdzie Wam ochota na coś słodkiego,podane przepisy zapewnią Wam sukces!
Szukaj na tym blogu
środa, 14 marca 2012
MAZUREK KRÓLEWSKI
Do Świąt Wielkanocnych jeszcze trochę mamy czasu,ale warto przejrzeć przepisy,aby wybrać coś wyjątkowego,polecam smaczny mazurek królewski,na pewno nie zabraknie go też na waszym stole.
1/2 kg masła,12 żółtek,2 szkl cukru pudru,1 1/2 szkl mąki,10 dag zmielonych migdałów,5 dag obranych migdałów do dekoracji.
Migdały sparzyć,obrać i drobno pokroić.Masło ucierać dodawać po jednym jajku,na końcu dodać cukier,migdały i mąkę.Formę wyłożyć papierem,ciasto rozsmarować na grubość ok. 1 1/2 cm i udekorować migdałami .Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor.Upieczone można polukrować,np. lukrem rumowym.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
H