Pokazane tutaj torty są ucztą dla oczu,podobnie jak pyszne ciasta,które można wykonać z zadziwiającą łatwością.Ciasta będą wspaniałym dodatkiem do popołudniowej herbatki i można je zrobić bez większego wysiłku. Kiedy więc następnym razem przyjdzie Wam ochota na coś słodkiego,podane przepisy zapewnią Wam sukces!
Szukaj na tym blogu
wtorek, 6 marca 2012
BALETKI
3 jajka(osobno żółtka i białka),5 czubatych łyżek cukru pudru,5 łyżek mąki pszennej,mak do posypania,dżem śliwkowy do przełożenia
Białka ubić na sztywną pianę.Powoli wsypuj cukier i ubijaj,aż się całkowicie rozpuści.Dodaj żółtka utrzyj na puszystą,gęstą masę.Wsypuj powoli mąkę i delikatnie wymieszaj łyżką.Blachę wyłóż pergaminem.
Ciasto nałóż do rękawa cukierniczego z grubą okrągłą nasadką i wyciskaj na papier okrągłe ciasteczka.Posyp je makiem.Piecz ok.10 min w temp.180 stopni.Ostudzone ciastka sklejaj po dwa dżemem śliwkowym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
H