I made this widget at MyFlashFetish.com.

Szukaj na tym blogu

środa, 7 marca 2012

TORT BISZKOPTOWY



4 jajka,26 dag cukru,13 dag mąki pszennej,13 dag mąki ziemniaczanej,6 łyżek wody,1/2 paczki proszku do pieczenia,cukier waniliowy,skórka z 1 cytryny,2 dag margaryny do smarowania formy.


Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtka utrzeć z 20 dag cukru.Pod koniec ucierania dodawać do żółtek po 1 łyżce wody.Z białek ubić sztywną pianę,dodając pod koniec ucierania 6 dag cukru.Pianę wyłożyć na żółtka,wsypać mąkę,dodać cukier waniliowy i startą skórkę z cytryny,lekko wymieszać.Ciasto wyłożyć do formy i piec w temp.160 stopni ,30-40 min.Po upieczeniu przekładać dowolnym kremem.
Przepisy na krem na blogu w poście tort makowy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

H