I made this widget at MyFlashFetish.com.

Szukaj na tym blogu

czwartek, 8 marca 2012

JABŁECZNIK BEZ PIECZENIA



50 dag podłużnych biszkoptów,poncz,1 kg jabłek,25 dag cukru,cukier cynamonowy,1/2 opakowania galaretki brzoskwiniowej,owoce do dekoracji


Biszkopty ułożyć ściśle w prostokątnej lub w kwadratowej formie,nasączyć ponczem.Na poncz można użyć mocnej,posłodzonej esencji z herbaty z dodatkiem soku z cytryny i łyżeczki alkoholu.Jabłka obrać,pokroić,wyciąć gniazda nasienne,zasypaćcukrem,poddusić,odparować,przestudzić.Biszkopty posmarować warstwą musu,ułożyć na niej biszkopty.Kłaść warstwy musu i biszkoptów,każdą lekko posypać cukrem cynamonowym.Na wierzch powinny być biszkopty,nasączyć je ponczem,ozdobić przygotowaną galaretką brzoskwiniową i owocami.
                                                                     Smacznego


Polecam pyszne i pomysłowe ciastka wyglądające jak jajka sadzone,połówki brzoskwiń są zatopione w budyniu waniliowym.
Ciasteczka o kruchym spodzie,waniliowe i soczyste.
Przepis znalazłam na blogu http:// malacukierenka.pl,polecam wyglądają apetycznie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

H