I made this widget at MyFlashFetish.com.

Szukaj na tym blogu

wtorek, 20 marca 2012

ROŻKI CZEKOLADOWE Z BITĄ ŚMIETANĄ


75 g  czekolady deserowej,100 ml śmietanki 30% lub 36%,1 łyżka cukru pudru,1 łyżka likieru miętowego,ziarna kawy w czekoladzie do dekoracji


Wyciąć z pergaminu 10 kółek o śr. 7,5 cm.Zwinąć i zrobić starannie rożki i skleić zewnętrzną krawędż taśmą klejącą.Pokruszyć czekoladę i umieścić w kąpieli wodnej.Mieszać ,aż się roztopi.Przy pomocy pędzelka pokryć czekoladą ścianki wewnętrzne.W ten sam sposób nałożyć drugą warstwę czekolady i schłodzić,aż czekolada się zetnie.Delikatnie zdjąć pergamin.Do miski wlać śmietanę i likier,wsypać cukier puder i ubić na sztywną masę.Przełożyć do woreczka do dekorowania z nasadką w kształcie gwiazdki i wycisnąć masę do rożków.Rożki można przybrać ziarnami kawy w czekoladzie,albo posypać kakao i schłodzić przed podaniem.
                                                                                      Smacznego
      
         POLECAM ZDROWE I SKUTECZNE ODCHUDZANIE

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

H