Pączki i faworki będą miały intensywny pomarańczowy kolor dzięki surowej marchewce.Do oleju,w którym będziesz je smażyć,dodaj kilka grubych plasterków tego warzywa.
Owoce(także namoczone rodzynki), które chcesz dodać do ciasta,nie opadną na dno,jeżeli obtoczysz je w mące lub cukrze.
Ciasto z bezą na wierzchu często kruszy się przy krojeniu.Unikniesz tego,jeśli przed upieczeniem posypiesz je cukrem pudrem.
Zanim natłuszczoną formę napełnisz ciastem,włóż ją na chwilę do lodówki.Forma się trochę skurczy.Podczas pieczenia natomiast rozszerzy się,co ułatwi Ci wyjęcie ciasta.
Zanim na surowym cieście rozłożysz owoce,równomiernie ponakłuwaj placek widelcem.Następnie obficie posyp go drobno zmieloną bułką tartą.Dzięki temu w trakcie pieczenia ciasto
nie nasiąknie zbyt mocno sokiem owocowym i ładnie urośnie.
Pokazane tutaj torty są ucztą dla oczu,podobnie jak pyszne ciasta,które można wykonać z zadziwiającą łatwością.Ciasta będą wspaniałym dodatkiem do popołudniowej herbatki i można je zrobić bez większego wysiłku. Kiedy więc następnym razem przyjdzie Wam ochota na coś słodkiego,podane przepisy zapewnią Wam sukces!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
H