Biszkopt z bloga,2 budynie kokosowe,1 l mleka,2 łyżki likieru kokosowego,1 szkl.wiórków kokosowych,1/2 szkl.płatków migdałowych,1 szkl. śmietany kremówki,1 fix do bitej śmietany,1/2 tabliczki białej czekolady.
Likier wymieszaj z 2 łyżkami wody i nasącz blaty biszkopta.
Budynie przygotuj według instrukcji na opakowaniu i wystudż.
Połącz je płatkami migdałowymi i wiórkami (zostaw 3 łyżki do dekoracji).Gęstą masą przełóż biszkopt.Śmietanę ubij z cukrem pudrem i fixem,posmaruj nią boki i wierzch tortu.Obsyp boki pozostawionymi wiórkami,a wierzch wiórkami z białej czekolady
(możesz zeskrobać nożykiem,albo tarką).Tort można udekorować też kawałkami świeżego kokosa.
Smacznego
Pokazane tutaj torty są ucztą dla oczu,podobnie jak pyszne ciasta,które można wykonać z zadziwiającą łatwością.Ciasta będą wspaniałym dodatkiem do popołudniowej herbatki i można je zrobić bez większego wysiłku. Kiedy więc następnym razem przyjdzie Wam ochota na coś słodkiego,podane przepisy zapewnią Wam sukces!
Szukaj na tym blogu
sobota, 11 lutego 2012
TORT KOKOSOWY
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
H