I made this widget at MyFlashFetish.com.

Szukaj na tym blogu

sobota, 11 lutego 2012

TORT KOKOSOWY

Biszkopt z bloga,2 budynie kokosowe,1 l mleka,2 łyżki likieru kokosowego,1 szkl.wiórków kokosowych,1/2 szkl.płatków migdałowych,1 szkl. śmietany kremówki,1 fix do bitej śmietany,1/2 tabliczki białej czekolady.


Likier wymieszaj z 2 łyżkami wody i nasącz blaty biszkopta.
Budynie przygotuj według instrukcji na opakowaniu i wystudż.  
Połącz je płatkami migdałowymi i wiórkami (zostaw 3 łyżki do dekoracji).Gęstą masą przełóż biszkopt.Śmietanę ubij z cukrem pudrem i fixem,posmaruj nią boki i wierzch tortu.Obsyp boki pozostawionymi wiórkami,a wierzch wiórkami z białej czekolady
(możesz zeskrobać nożykiem,albo tarką).Tort można udekorować też kawałkami świeżego kokosa.
                                                Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

H