I made this widget at MyFlashFetish.com.

Szukaj na tym blogu

niedziela, 27 listopada 2011

SERNIK NA ZIMNO TRUSKAWKOWY


6 łyżeczek żelatyny,1/2l kremówki,50 dag serka homogenizowanego waniliowego,3 łyżki cukru pudru,aromat waniliowy,tabliczka mlecznej czekolady,1 kg truskawek,paczka biszkoptów na spód,po 4 łyżki mocnej herbaty i spirytusu,łyżka soku z cytryny,torebka galaretki truskawkowej.


Żelatynę namocz w kilku łyżkach zimnej wody, podgrzej i rozpuść. Mocno schłodzoną kremówkę ubij na sztywno, dodaj serek, cukier puder , aromat i ostudzoną żelatynę , zmiksuj. Czekoladę pokrusz , rozpuść w kąpieli wodnej. Truskawki umyj. Część odłóż do dekoracji , resztę zblenduj na gładki mus. 1/3 masy serowej połącz z musem , 2/3 - z płynną , ostudzoną czekoladą. Na dnie tortownicy o średnicy 22 cm ułóż biszkopty , skrop ponczem zrobionym z herbaty , spirytusu i soku z cytryny. Wyłóż obie masy przemieszaj udekoruj truskawkami. Zalej tężejącą galaretką , dobrze schłódź . 
                                               Smacznego
                         

Sklep „KONESER SMAKU” powstał z myślą o wszystkich ludziach którzy znają się na wysokogatunkowych wyrobach, dbają o zdrowie i cenią sobie wyśmienity smak i aromat.

Asortyment naszego sklepu powinien zadowolić nie tylko „koneserów smaku” ale także wszystkich którzy chcą dopiero odkryć niepowtarzalne smaki i aromaty codziennych napojów.

Sklep oferuje najwyższej jakości kawy (palone, smakowe, zielone, rozpuszczalne i bezkofeinowe) , herbaty (czarne, smakowe, owocowe, zielone, czerwone, białe i zdrowotne) oraz zioła i mieszanki ziołowe praktycznie z całego świata. W stałej ofercie posiadamy również różnego rodzaju dodatki oraz akcesoria które są niezbędne podczas przygotowywania oraz spożywania szlachetnych kaw, herbat oraz ziół.

Satysfakcja i zadowolenie naszego klienta jest dla nas sprawą najważniejszą dlatego priorytetem naszego rozwoju jest kompleksowa obsługa klienta oraz ciągłe poszerzanie wysokojakościowego asortymentu.


                                  KONESER SMAKU


                   
                              

środa, 23 listopada 2011

BUŁKI DLA LENIWYCH

                             


4 dag drożdży,3/4 szk.cukru,3 jajka,szczypta soli,szkl.mleka,1/2 szk.oleju,1/2 kg mąki,20 dag marmolady śliwkowej,łyżka olejku migdałowego,tłuszcz i mąka do blachy,cukier puder do posypania.


Drożdże skrusz do miski,dodaj cukier,jajka,szczyptę soli,mleko i olej.Nie mieszaj!Odstaw pod przykryciem na minimum 4 godz,a najlepiej na całą noc.Wsyp mąkę,wymieszaj łyżką.
Z ciasta odrywaj porcje i formuj prostokąty.Na każdy nakładaj porcję marmolady wymieszanej z olejkiem.Zlepiaj,tworząc podłużne bułki.Układaj je ciasno w wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką blasze o wym.25x35.
Wstaw do zimnego piekarnika,piecz ok.1 godz. w temp.180-190 stopni.Ciepłe posyp cukrem pudrem.


                                                  S m a c z n e g o 


                                                   KRAINA KAWY 


                                         



niedziela, 20 listopada 2011

TRADYCYJNY PLACEK Z KRUSZONKĄ

                                                                                                                  


Polecam ciasto,które jest pulchne,miękkie,delikatne ładnie wyrasta i jest smaczne,znika błyskawicznie,zachęcam do spróbowania.Jest to ciasto na blaszkę o wym.25x35cm,piekę je w piekarniku elektrycznym i nastawiam na temp.130C.


Rozczyn:
3 dag drożdży,łyżka cukru,łyżeczka ciepłego mleka,łyżka mąki,


Ciasto:
3 żółtka i białko,6 łyżek cukru,40 dag mąki,1/2 szkl.mleka,10 dag stopionego masła,tłuszcz do blachy.


Kruszonka:
4 łyżki masła,4 łyżki cukru pudru,10 dag mąki


Składniki rozczynu wymieszaj,przykryj i odstaw na ok.15 min do wyrośnięcia.Żółtka utrzyj z cukrem,wymieszaj z przesianą mąką,wyrośniętym rozczynem i ciepłym mlekiem,zagnieść starannie ciasto.
Przykryj i odstaw do wyrośnięcia na ok.2 godz.
Przełóż do natłuszczonej blachy,posmaruj roztrzepanym białkiem.
Zrób kruszonkę:masło roztop,gorące wymieszaj z cukrem i mąką.Mieszaj aż składniki połączą się w okruchy,rozsyp na placku.
Odstaw na jeszcze 30 min do wyrośnięcia.
Piecz 45 min w temp.180°C


                                                                     S m a c z n e g o




Sklep „KONESER SMAKU” powstał z myślą o wszystkich ludziach którzy znają się na wysokogatunkowych wyrobach, dbają o zdrowie i cenią sobie wyśmienity smak i aromat.

Asortyment naszego sklepu powinien zadowolić nie tylko „koneserów smaku” ale także wszystkich którzy chcą dopiero odkryć niepowtarzalne smaki i aromaty codziennych napojów.

Sklep oferuje najwyższej jakości kawy (palone, smakowe, zielone, rozpuszczalne i bezkofeinowe) , herbaty (czarne, smakowe, owocowe, zielone, czerwone, białe i zdrowotne) oraz zioła i mieszanki ziołowe praktycznie z całego świata. W stałej ofercie posiadamy również różnego rodzaju dodatki oraz akcesoria które są niezbędne podczas przygotowywania oraz spożywania szlachetnych kaw, herbat oraz ziół.

Satysfakcja i zadowolenie naszego klienta jest dla nas sprawą najważniejszą dlatego priorytetem naszego rozwoju jest kompleksowa obsługa klienta oraz ciągłe poszerzanie wysokojakościowego asortymentu.





                                KoneserSmaku.pl 

sobota, 19 listopada 2011

CIASTO CYTRYNOWE

Moje ulubione ciasto,warto je zrobić,smak wyjątkowy,cytrynowy,puchata,miękka i zawsze wielka babka!

5 jajek i tyle ile ważą,cukru,tłuszczu i mąki,3 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia,1 cała utarta cytryna,100g orzechów lub migdałów,sok z 1 cytryny,cukier puder


Cukier,tłuszcz,żółtka,utrzeć,dodać resztę składników oraz pianę z białek.Surowe ciasto posypujemy orzechami lub migdałami.Po upieczeniu gorące ciasto polukrować.
Lukier
Sok z cytryny ucieramy z cukrem pudrem dodając go tyle,aby powstał lukier o konsystencji gęstej śmietany.


                             


Nasze sklepy powstały z myślą o ludziach ceniących sobie wyśmienity
smak oraz odżywcze i zdrowotne właściwości. Cóż może być przecież
lepszego po całym dniu pracy od filiżanki aromatycznego ciepłego
napoju?
                              KRAINABIO.PL 
Stale poszerzany asortyment najwyższej jakości herbat i kaw z całą
pewnością zadowoli zarówno smakoszy jak i tych którzy dopiero
odkrywają wspaniały świat szlachetnych napojów. Oferujemy herbaty
Zielone, Białe, Czarne oraz Czerwone ze wszystkich zakątków świata.
Poza tym w naszej ofercie znajdują się kawy Palone, Zielone,
Rozpuszczalne oraz Bezkofeinowe Nasze specjały pochodzą z praktycznie
całego świata. Oferujemy również różnego rodzaju akcesoria które
umilają przygotowanie oraz spożywanie herbaty.

                                KRAINABIO.PL
Właścicielem oraz operatorem sklepu jest firma ETIN GROUP Sp. z o.o..
Działamy na rynku internetowym od 2004 roku i od tego też czasu z
powodzeniem współpracujemy z wieloma podmiotami.

Zdobyte doświadczenie nauczyło nas, iż w każdego rodzaju biznesu
najważniejszy jest klient i jego potrzeby. Dlatego też naszym
priorytetem jest doskonała i kompleksowa obsługa klienta. Chętnie
doradzimy Ci oraz odpowiemy na wszelkie pytania jakie mogą nasunąć się
podczas przeglądania naszej oferty.

                             KRAINABIO.PL


                        


                     

PLACEK


Bardzo  łatwo i szybko wykonuje się to ciasto,a dodatkowo w smaku pyszne,przekonajcie się sami!

4 szkl. mąki,2 szkl. cukru,1 szkl.śmietany,5 jajek,1 kostka margaryny,1 proszek do pieczenia,owoce


Margarynę roztopić,wszystko wymieszać,rozłożyć na blaszkę,na wierzch ułożyć owoce.Upiec.


                              



Nasze sklepy powstały z myślą o ludziach ceniących sobie wyśmienity
smak oraz odżywcze i zdrowotne właściwości. Cóż może być przecież
lepszego po całym dniu pracy od filiżanki aromatycznego ciepłego
napoju?

Stale poszerzany asortyment najwyższej jakości herbat i kaw z całą
pewnością zadowoli zarówno smakoszy jak i tych którzy dopiero
odkrywają wspaniały świat szlachetnych napojów. Oferujemy herbaty
Zielone, Białe, Czarne oraz Czerwone ze wszystkich zakątków świata.
Poza tym w naszej ofercie znajdują się kawy Palone, Zielone,
Rozpuszczalne oraz Bezkofeinowe Nasze specjały pochodzą z praktycznie
całego świata. Oferujemy również różnego rodzaju akcesoria które
umilają przygotowanie oraz spożywanie herbaty.

                             
 KRAINAZIÓŁ.PL
Właścicielem oraz operatorem sklepu jest firma ETIN GROUP Sp. z o.o..
Działamy na rynku internetowym od 2004 roku i od tego też czasu z
powodzeniem współpracujemy z wieloma podmiotami.

Zdobyte doświadczenie nauczyło nas, iż w każdego rodzaju biznesu
najważniejszy jest klient i jego potrzeby. Dlatego też naszym
priorytetem jest doskonała i kompleksowa obsługa klienta. Chętnie
doradzimy Ci oraz odpowiemy na wszelkie pytania jakie mogą nasunąć się
podczas przeglądania naszej oferty.

                                KRAINAZIÓŁ.PL-NAJWIĘKSZY WYBÓR DOBRYCH HERBAT     


                                 

wtorek, 15 listopada 2011

BISZKOPT DLA CUKRZYKÓW


Lekki,smaczny i na pewno wszystkim będzie smakował,klikajcie i oceniajcie!

4 jajka,5 łyżek mąki,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Ubić pianę,wymieszać ją z żółtkami,mąką i proszkiem do pieczenia.Formę posmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem śniadaniowym.Wyłożyć ciasto,upiec.


                                                  S m a c z n e g o 





                 KRAINA HERBATY 

BISZKOPT



Jest to mój sprawdzony przepis,używam go od lat,zawsze wychodzi i szybko się wykonuje.Jeżeli ktoś również ma taki przepis to proszę zamieścić w komentarzach,przyjemnie coś zrobić szybko i z efektem.Biszkopt wykorzystuję do zrobienia tortu,albo układam owoce i zalewam galaretką,pycha!

                           4jajka,niepełna szklanka cukru,szkl.mąki,płaska 
łyżeczka proszku do pieczenia 

Jaja ubić z cukrem na parze,do chłodnej masy dodać mąkę i proszek.Piec 30 min. w temp.160 (piekarnik elektryczny)

                                                S m a c z n e g o 

               

                                KRAINAHERBATY.PL

Sklep KrainaHerbaty.pl powstał z myślą o ludziach ceniących sobie wyśmienity smak oraz odżywcze i zdrowotne właściwości herbaty. Cóż może być przecież lepszego po całym dniu pracy od filiżanki aromatycznego ciepłego napoju?

Stale poszerzany asortyment najwyższej jakości herbat z całą pewnością zadowoli zarówno smakoszy jak i tych którzy dopiero odkrywają wspaniały świat herbat. Oferujemy herbaty Zielone, Białe, Czarne oraz Czerwone ze wszystkich zakątków świata. Nasze specjały pochodzą z Chin, Indii, Brazylii, Sri Lanki oraz Japonii. Oferujemy również różnego rodzaju akcesoria które umilają przygotowanie oraz spożywanie herbaty.

                                           KRAINAHERBATY.PL

piątek, 11 listopada 2011

PLEŚNIAK


Jest to rodzaj ciasta wilgotnego,owocowego,słodkiego i bardzo kruchego.Polecam z każdymi owocami,choć porzeczki,agres ,aronia jest najbardziej odpowiednie,oczywiście wedlug gustu.


1 szkl.mąki ziemniaczanej,2 szkl.mąki krupczatki,2 łyżki śmietany 18%,3/4 paczki margaryny,4 żółtka,1 jajo całe,1-2 łyżki pełne cukru pudru,3 łyżeczki proszku do pieczenia,cukier waniliowy,zapach.


Ciasto zagnieść na stolnicy,podzielić na dwie części.Jedną częścią wyłożyć blaszkę.Położyć owoce,na owoce pianę z białek ubitą z 1/2 szkl. cukru.Na końcu drugą część ciasta układać w małych kawałkach.


                                    S m a c z n e g o


                     ESTYL-WŁAŚCIWY WYBÓR

 Zajmujemy się sprzedażą detaliczną kosmetyków do włosów, ciała, paznokci, makijażu, perfum oraz różnych akcesoriów kosmetycznych i sprzętu. Jesteśmy więc prawdziwie kobiecym sklepem!          


W ofercie kosmetyków znajdują się produkty takich marek jak: Kerastase, L'Oreal, Wella, Goldwell, Joico, Tigi, Schwarzkopf, Redken, REF, John Masters Organics, Matrix, Alfaparf, ArtDeco, Isadora, Revlon, Pupa, Nail Tek, Duri, Essie, Cuccio oraz pozostałych..


                          ESTYL-ORYGINALNE KOSMETYKI

BANANOWIEC






                   Bananowiec jest tak pyszny ,że często pojawia się przy różnych okazjach,wykonuję go w zastępstwie tortu,jest bardzo lubiany.Jest to duża proporcja i najlepiej robić w większej tortownicy.

1 kg bananów,1 żółtko,1 szkl. cukru pudru,1 masło roślinne(kubeczek),1 galaretka czerwona,2 galaretki cytrynowe lub pomarańczowe,biszkopty



Banany zmiksować,osobno utrzeć masło roślinne,cukier,żółtko.
Do masy dodać zmiksowane banany.
2 galaretki rozpuścić w 1/2 l. wody.Po ostygnięciu połączyć z masą.W tortownicy ułożyć biszkopty lekko zmoczone w mleku.
Wylać masę i na końcu galaretkę czerwoną. 


                                          S m a c z n e g o
                               


              
                              BRILI 
                 BO KAZDA KOBIETA
               MA PRAWO BYĆ PIĘKNA

                             

środa, 9 listopada 2011

PLACEK Z OWOCAMI



4 szkl.mąki,2 szkl.cukru,1 szkl.śmietany,5 jajek,1 kostka margaryny,1 proszek do pieczenia,owoce.

Margarynę roztopić,wszystko wymieszać,rozłożyć na blaszkę,na wierzch ułożyć owoce.Upiec.
                               
                                        
                                S m a c z n e g o                       

                                                                                                              
          
    



sobota, 5 listopada 2011

SERNIK NA ZIMNO




   



 Ulubionym przez całą rodzinę ,a najbardziej przez dzieci jest sernik na zimno.Do sera można dodać na koniec kawałki galaretki,albo bakalie,lub skórkę pomarańczową, u mnie znika  ciasto nawet bez niczego.Biszkopty można lekko nasączyć mlekiem,ale nie jest to tak konieczne. Polecam,smak jest delikatny i wyjątkowy.
  
 1/2 kg sera zmielonego,1kostka margaryny,3/4 szkl.cukru
1żółtko,4 łyżki żelatyny,ok. 1 szkl. mleka,galaretka,owoce,
biszkopty


Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku,dokładnie wymieszać.Margarynę z cukrem utrzeć,dodać żółtko,ser następnie żelatynę.Wyłożyć biszkopty na dno średniej  tortownicy,ser,owoce i galaretkę.
  
                             S m a c z n e g o




                            



BRILI

                                                         
                                           BRILI- PIĘKNO DLA CIEBIE 


                             

SZARLOTKA

Polecam  przepis sprawdzony,łatwy,szybki i oszczędny.Nikomu nie sprawi problemu i zawsze udaje się.Często wykonuję go,a teraz jest najlepsza pora,bo duży jest wybór jabłek i cena odpowiednia.Najlepsza jest szara reneta,ale robiłam też z innych jabłek i też jest dobre.
Tak więc działamy!

2 szkl.mąki,3/4kostki Kasi,1 jajo,1/2 szkl.cukru,1/2małego op. śmietany18%,1 łyżeczka czubata proszku do pieczenia,zapach arakowy,8-9 jabłek,cynamon

Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać na stolnicy.Potem rękoma zagnieść ciasto.Całość włożyć do lodówki.Jabłka obrać,zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.
Ciasto podzielić na 2 części.Jedną rozwałkować i położyć na blasze.Posypać ciasto cynamonem.Wyłożyć jabłka i posypać cukrem.Drugą połowę rozwałkować i przykryć jabłka.
Piec ok.50-55 min.na złoty kolor.
Jak ostygnie posypać cukrem pudrem.


                                                  S m a c z n e g o